Jakob Mjöbring

KnowMe – bra hjälpmedel för lo-fi video

Nu börjar det dyka upp appar som ska hjälpa oss att enklare skapa vertikal/kvadratisk film, den senaste är appen KnowMe med vilken du enkelt kan ta bilder ur ditt bildbibliotek och lägga på speaker eller musik, eller spela in nytt rörligt direkt i appen. Många har spanat om att ”lo-fi video” är årets hetaste trend, alltså att göra enklare video på egen hand och använda som content för företaget. Och där hamnar förstås appen KnowMe exakt rätt.

Skärmavbild 2016-01-24 kl. 10.05.02

Se min egen testvideo här (stillbild nedan). Jag satte ihop den på under en minut från material jag hade i bildbiblioteket och en film jag har laddat ner från min Snapchat. Du adderar material till din film genom att hålla fingret på bilden du vill ha med så lång tid som du vill att bilden ska visas. Väldigt enkelt att förstå vilket gör appen supersnabb att använda, vilket kan vara bra idag då vi skapar filmer på Snapchat och tar bilder med mobilen på alla håll. Då kan vi snabbt spara ner den där Snapchat-filmen och adderar lite stillbilder och lägga på en färdig musikslinga. Vips så har du en lo-fi video.

Skärmavbild 2016-01-24 kl. 10.16.09

Så här ser det ut på KnowMes egna visningssida.

 

Skärmavbild 2016-01-24 kl. 10.22.03

Så här ser det ut på en Facebooksida

 

Skärmavbild 2016-01-24 kl. 10.17.53

Och så här ser det ut som länk i det personliga flödet på Facebook.

 

Tror faktiskt att KnowMe kan bli användbart även för företag. Istället för att lägga ut ett antal bilder kan man enkelt sammanfoga dem till rörlig bild, som ju funkar klart bättre på både Facebook och Instagram. Ladda ner och testa. KnowMe är förstås i sig självt även ett socialt nätverk, men huruvida det blir en hit är mer tveksamt. Men som vanligt kan det vara bra att registrera företaget på appen, så att ingen knycker er identitet där.

/ @jmjobring som idag lyssnar på Petters Följer mig.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.