Jakob Mjöbring

Snapchat öppnar annonsering från $5

Tidigare har Snapchat endast haft riktigt dyra annonser som endast de stora jättarna i Coca Cola-klass har haft råd med. Men idag annonserar Snapchat helt plötsligt att de börjar sälja annonsplats för så lite som 5 dollar. Det handlar om att man kan köpa ett eget så kallat ”Geofilter” – alltså en genomskinlig lins där man kan sätta dit sin egen logotyp i nederdelen av bilden. Det är också geografiskt avgränsat, så att t ex ett café köper ett filter så syns det endast runt det kaféet. Snapchats exempel är till och med en ung tjej som, köper ett eget filter till sitt kalas, se deras film här och dump nedan.

Skärmavbild 2016-02-26 kl. 08.36.57

Den lilla haken är att du inte kan köpa det här i Sverige. Ännu. Men, jag törs lova att det kommer ganska snart. I Sverige har väldigt många ungdomar tagit Snapchat till sina hjärtan, se grafiken nedan från undersökningen Internet och svenskarna hösten 2015. Har du några kunder som är mellan 16-25 år så är t ex hälften av dessa dagligen på Snapchat. Det kanske börjar bli läge att regga ditt företagsnamn och börja fundera på hur du ska inkludera Snapchat i din digitala strategi. Eller i varje fall lära dig förstå plattformen…

Skärmavbild 2016-02-26 kl. 08.55.44

/ @jmjobring som heter samma sak på Snacphat och idag lyssnar på Freddies nya singel.

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Danne

    Jaha… här har vi någon som aldrig varit i USA. Eller Storbritannien. Eller Australien. Eller Japan. Och förmodligen inte heller i någon annan av EU:s delstater.

    $5. Ingenting annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.