Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Läs om hur sovjetutbildade Mikko (s) vill reglera och avgiftsbelägga bloggarna

Så här ser Marianne Mikkos rapport ut på svenska.

http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2004_2009/documents/pr/712/712320/712320sv.pdf

Det är inte så många sidor, bara åtta, delvis glesa. Kanske inte intresserar alla, men några vill jag hoppas.
Mikko tog en journalistutbildning i Sovjet 1984(!). Det är en parentes i Christoffer Fjellners (EU-parlamentariker för m) pressmeddelande om bloggförslaget som jag kopierat in nedan. Arbetat med att stoppa förslaget i EU-parlamentet har inletts.

Det var bloggvärlden som öppnade Fjellners ögon för det som var på gång. Han hoppas på bloggvärldens hjälp med att stoppa förslaget.

PRESSMEDDELANDE

EU ska inte reglera och avgiftsbelägga bloggar
pressmeddelande – 2008-06-25 00:00:00-

Förslaget om att reglera och att avgiftsbelägga bloggar måste stoppas. Det är för mig obegripligt att Europaparlamentets kulturutskott föreslagit sådan galenskap. Medborgarjournalestiken är en fantastik möjlighet, inte ett hot. Om EU nu skulle börja reglera bloggar bryter det inte bara mot subsidiaritetsprincipen, det är ren idioti! Det säger Christofer Fjellner, moderat ledamot av Europaparlamentet. I Europaparlametets kulturutskott antogs en rapport om mediernas koncentration och mångfald i EU.

Parlamentets socialdemokratiska rapportör fick där stöd för att avgiftsbelägga alla Europas bloggar, i ett försök att skydda traditionell media från konkurrens. Utskottet kräver även att bloggar reglerar och klassificeras.

– Bloggar är inte ett problem. Tvärtom. Bloggar är de senaste årens viktigaste bidrag till att vitalisera demokratin. Behandlingen av detta ärende är i sig ett tydligt exempel på detta. Jag sitter själv inte i europaparlamentets kulturutskott och uppmärksammades på att denna galenskap gått igenom just av bloggosfären.

Som enskild ledamot kan man inte bevaka allt, men tack vare en aktiv medborgarjounalistik fick jag den förvarning jag behöver för att vi förhoppningsvis ska kunna stoppa denna idioti. – Rapportören Marianne Mikkos syn på journalistik påminner mig om George Orwells bok 1984.

Men man borde kanske inte förvånas, hon har en sovjetisk journalistexamen från just 1984. Att hon buntar ihop bloggar och spam visar med all tydlighet att hon inte förstått något om den verklighet hon försöker reglera.För få lägga ändringsförslag till plenum som stoppar henne behöver jag nu samla 39 kollegor bakom mina ändringsförslag. Förhoppningsvis kan bloggosfären hjälpa mig även i detta. Det vore ett symboliskt sätt att visa Marianne Mikko att bloggarna är här för att stanna och inte låter sig tystas, säger Christofer Fjellner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.