Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Det kommer mera

Läs författaren Per Ströms artikel i SvD idag om hur det är tänkt att du ska vara kollad framöver (adressen finns nedan). FRA är bara en början.

Idag ’chippas’ (RFID-teknik) t.ex. hästar och hundar för att man ska veta vilka de är och kunna kolla var de passerat. Miljoner husdjur är chippade i Europa, vilket har med sig stora fördelar. Nu längtar övervakningsindustrin och många företag och myndighetspersoner efter att den risgrynsstora sändaren med ett unikt nummer ska börja sättas in på din arm också.
Det har med sig stora fördelar…..

Bryr du dig inte alls? Litar du helt på myndigheterna och tjänstemännen och bryr dig inte av den anledningen? Mycket av den onödiga övervakningen kan användas av vem som helst som har lust eller nytta av att veta ’dina mönster’.
Företag, arbetsgivare, konkurrenter på olika plan, någon som får agg mot dig m.m.

På integritetsombudsmannens hemsida kan du också ladda ner ’Integritetens lilla röda – om hur övervakning kan skada människor’. (Mp3 eller pdf)

Kommer något parti att ’ta parti’ för den enskilda människan i kampen mot den överambitiösa övervakningen? Risken är att ’nyttan’ av informationen som kommer in anses för stor för att någon ska göra det.

Per Ströms artikel i dagens SvD:

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_1467485.svd

Integritetsombudsmannens hemsida:

http://www.dnv.se/integritetsombudsmannen/

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.