Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Gasledningen – Ett strypkoppel på Europa

Rysslands president talade idag vid ett möte med ryska krigsveteraner om de möjligheter man har att agera mot övriga världen om ’ryssar angrips’.
’Ekonomiska, politiska och militära’.
Gasledningen borde inte bli av. Den kommer att vara ett ryskt strypkoppel på Europa. En ekonomisk, politisk och på sitt sätt militär möjlighet för den ryska björn vars stolthet vi tyvärr sårade alltför mycket före, under och efter Sovjets fall.
Något som förmodligen förblindat dess ledare länge och som nu blir uppenbart.

Finlands förre socialdemokratiske statsminister Paavo Lipponen har ’köpts’ av Nord Stream (det Rysk-tysk-ryska gasledningsbolaget) till lobbyist. I Tyskland har Gerhard Schröder sålt sig. I Sverige socialdemokraternas mångårige pressekreterare Dan Svanell.

Jag är glad att Ulrika Schenström sa nej, om tidningsuppgifterna om att hon erbjudits uppgiften nu stämmer. Det kan bli en tung kvarnsten för ett parti att ha f.d. dignitärer som ska lobba för denna ledning.

( Intressant )

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.