Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Vändning

Det blev en lugn ’debatt’ i ring P1. Jag trodde att de hade letat upp någon som skulle angripa regeringen med tonläge á la Östros, men det blev inte så. Vi delade oron för kabelspaningens missbruksmöjligheter ganska långt. Han talade också om när ’regeringen började lyssna’ och det är ju den vändpunkten jag också är mycket glad över.

K-G Bergström, Birger Schlaug m.fl. som rimligtvis inte har några barn ihop med regeringen erkänner ju att de nya förslagen, eller den nya lagen, går längre än de förslag som (s) hade. ’Mona och dom’ tycker nog till och med att regeringen på en punkt går för långt i integritetsskyddet, men det ska jag skriva om i en egen bloggtext.

Var nermarschen i ’FRA-träsket’ usel så blev uppstigandet därur mer lysande än man rimligtvis trodde skulle kunna var möjligt.
Jag är uppriktigt glad över att vi har en statsminister och alliansregering som både kan lyssna och ändra sig så att det blir konstruktivt och samlande. Det är betydligt mer statsmannamässigt än vi förr om åren varit vana vid från de posterna.

Jag förutsätter att den goda viljan räcker också till detaljarbetet.

Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.