Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Ett lyssnande kommunalråd


Det är inte alla kommunalråd som ger sig tid att lyssna, i alla fall inte lika brett som Johan Söderling. I Vissa (s)-kommuner har de stackars invånarna kommunalråd som lyssnar bara på ett öra och då är det klart som korvspad att de bara går runt i cirklar. I Vännäs försöker vi vara lite ’småländska’ på det sättet att vi försöker odla samsynen så långt det går. Det kan behövas, särskilt i bistra tider.

Idag har vi som tidigare beskrivits haft en intensiv verksamhetsdag med kommunstyrelsen, ordförandena i nämnderna, diverse chefer och fackrepresentanter. Även några av revisorerna var med.
Det är förhoppningsvis så att den här dagen var starten på något års förnyelsearbete vad gäller styrfunktioner och målarbete inom kommunen.

Det blir perfekt om vi kan vara färdiga så att den styrmodell som väljs och ett genomtänkt, reviderat, förenklat och koncentrerat ’planpaket’ kan vara lagom testkört tills Vännäs samkörda borgerlighet tar över efter valet 2010. Vi unnar majoriteten att vila sig emellanåt. Det ingår i samarbetskonceptet, så att säga.

En intensiv dag håller på att vara över för min del. Jag har nog ett par timmar kvar, så med de 14 timmar som är gjorda hittills så blir det nog två arbetsdagar idag. Kvällen avnjöts på Mariaskolans årsmöte där jag idag fick sitta som sekreterare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.