Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Ett förtroende

Några goda vänner har just lämnat huset. Glöggdoften ligger kvar, mest beroende på att det sista finns i en ångande keramikmugg bredvid mig. En fin kväll. Delvis möjliggjord av att jag tog en låång middagslur efter skolan.
En fin skoldag också förresten, med flera ’aha-upplevelser’ omkring nya och ’gamla’ elever som på olika sätt glatt mig med tankar och utveckling.

Agneta och jag fick ett väldigt förtroende här i kväll. En av våra ’begagnade’ elever, en som gått vidare i utbildningssystemet, har kommit och lämnat sin dator hos oss.
En bit in i december är det tenta och det största hotet mot ett gott resultat består av nämnda dator och allt man kan göra med den i stället för att plugga. Föräldrarna har erbjudit sig att ta hand om den, men det blir liksom lite för nära.
Placerar man den hos gammrektorn och talar om varför man gör det så räknar man kanske med att man inte får igen den förrän tentadatot är passerat.

Jag har varit med om mycket med mina elever, men den här var ny.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.