Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

På väg vid första advent

Det känns bra att ett svenskt plan just nu flyger emot Indien med motiverade och kompetenta umebor med bra utrustning omkring sig. De ska förmodligen möta kroppsligt och själsligt trasiga EU-medborgare som mött den sataniska ondskan och dess våld.
Några kanske får ha med sig älskade i planets lastrum på tillbakavägen.

Jag har inte hört det än, men det kan komma. Snart ska kanske de unga män som utfört detta efter någon annans planer förklaras och närmast försvaras efter vad som verkar vara någon sorts naturlag här i Sverige.
Många från den bortre vänsterflygeln är helt klarsynta i de här frågorna. Hos andra verkar sociologin man läst, eller något annat, ha satt sig på trekvart så att man tycks vilja och kunna förmildra det som aldrig kan förklaras och förmildras – helt enkelt för att det är djävulskt. Detta inte sagt som en svordom utan i absolut bokstavlig mening.

Det djävulska låter sig inte förklaras med vare sig sociologi, marxism eller andra verktyg som bortser från andliga realiteter. De som förnekas, men finns ändå.
Det är för väl att ondskan inte är starkast. Det är samtidigt för sorgligt att så få i den sekulariserade västvärlden idag har den kunskap, tro, trygghet och det fotfäste som man skulle behöva när ondskan väller över sina bräddar.

Damma gärna av din gamla Bibel och läs igenom adventstexterna. Kommer du inte ihåg vilka de är och var de finns så damma av psalmboken istället och titta längst fram i textdelen. Eller skriv en rad i kommentarfältet så kan jag tipsa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.