Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Hur gick det här till?

Då och då träffar jag människor som dagligen tar del av tjänsterna inom äldreomsorgen i Vännäs. Förr ännu mer. Jag känner flera som arbetar inom verksamheterna. Engagerade, ibland frustrerade, strävande efter att göra ett bra arbete. Jag blev därför väldigt förvånad över Vännäs resultat i den färska undersökningen om äldreomsorgen. Vi kom sist i länet.

Det är säkert mycket som kunde bli bättre. Särskilt om man fick vända på ett och annat som inte är så lätt att vända på. Men det gäller förstås att vara lyhörd för vad som ligger bakom ett sådant här resultat.

En tidigare granne har lovat mig en rundtur i äldreomsorgen för rätt länge sedan. Felet är mitt för att det inte blivit av än.
På måndag ska jag få göra ett ’lyssnarbesök’ på en av verksamheterna. Detta inom moderaternas ’Välkommen till verkligheten’. Som jag skrivit tidigare är det meningen att några hundra moderata företrädare i riket ska ut och lyssna i den offentliga sektorn för att sedan gå tillbaka till partiet med vad man får höra. Det är ett led i den fortsatta förnyelsen av partiet.

Jag tycker att det känns viktigt.
Även den som misstror partiet å det grövsta och är helt övertygad om att alla moderater är vanemässiga lögnare och patologiska egoister som hatar svaga och sjuka och alltid går storfinansens ärenden borde ju också tycka att det är bra. Vem kan förlora på att ett av de statsbärande partierna får djupare insikter på den offentliga sektorns område?

Jag började i Vännäs och ska sluta där. V hamnade som sagt sist i länet i en brukaromröstning om hur man upplever äldrevården.
De ska bli intressant att följa utvärderingen. Det finns säkerligen många ’utvecklingsområden’, men jag har svårt att komma ifrån tanken att de låga resultaten till stor del beror på något speciellt som varit aktuellt just när undersökningen gjordes.

Vi politiker och invånare i Vännäs lär förhoppningsvis få höra mer.

3 kommentarer

  1. Kalle

    Jag hade just bestämt mig för att göra ett blogginlägg, innan jag läste detta inlägg av dig.

    I det ser jag att du försiktigt antyder det jag är helt övertygad om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.