Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Hjulet snurrar, men hamstern är död

Det är ganska fantastiskt hur avundet kan få tankeförmågan att kortslutas hos fullt begåvade människor. Här går man upp i falsett i sin upprördhet över att skattebetalarna ska stå för bröllopsnotan för kronprinsessan och gemålen, utan att ens fundera över vad man tjänar på kalaset.

Bara momsintäkterna på alla extrainkomster, mycket från utlandet, beräknas ge skattebetalarna bortåt en halv miljard. Till det kommer övriga skatteintäkter på säkert lika mycket.
Det är sannerligen inte alltid de prövade svenska skattebetalarna ges tillfälle att göra en affär som ger 30-40 gånger satsade pengar. Det är nästan ocker ju.
Vi kanske ska ge Victoria och Daniel ’royalties’ på bröllopsintäkterna. *s*

För egen del är jag f.ö. helt övertygad om att kungahuset är mycket billigare och enklare än en presidentcirkus med kostnader och byråkrati som skulle följa med den. Även om våra presidentval inte skulle komma att kosta några Obamasummor.

Bara att få slippa ett eller två års extra personfixerad valrörelse är väl värt den dryga tia jag tror kungahuset kostar per svensk (jag skrev hundralapp först). Det mesta av den guldpengen skulle vi ändå få betala för att hålla igång slott och andra kulturminnen.

Det finns ännu mer att säga. Får se om jag skriver något framöver om ett möte med drottningens livvakt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.