Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Lärarinnehjälpmedel

Petar in några bilder till från Vännäs Motormuseum. Den här saken användes någon gång mellan världskrigen av en handikappad kvinnlig lärare i Tallsjö utanför Vilhelmina.

Motorn och drivhjulet (kanske hela bilen?) byggdes av Briggs&Stratton. Bilen är säkerligen en av de mer resurssnåla amerikanarna. På alla vis. Den har inte mycket ihop med en Cadillac -59.

Enhjulsdriften var säkert ingen hit i alla fören. Väghållningen borde ha varit lite skral, liksom krocksäkerheten. Bromsar fanns inte, det var väl foten eller paraplyet i backen som gällde.

Det var modigare lärarinnor på den tiden.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Häftigt. Vännäs Motormuseum är det museum som jag besöker en gång per år – med glädje. Jag hade tänkt köpa CromVicken som stått där. Den som är importerad från SydArabien och är ett ihopplock av en massa andra bilar. Karln tog nämligen kontakt med mig och ville sälja den till mig men priset blev väl dyrt. Fast den har en rolig historia bakom sig. Stod den kvar?

  2. Jan Nilsson

    Svar till Lisbet Olofsson (2009-07-09 18:40)
    Vad sa du att du tänk köpa? *s* Jag anar att det var amerikanskt och att det var en del krom på den. Vilken färg hade den? Blå? Det fanns en blå amerikanare som jag inte kollade närmare. Den såg kanske lite ”hopplockad” ut.
    Stället är helt klart värt sina besök. Jag blev stödmedlem härom dagen och ska nog tillbala. Att man hela tiden byter ut saker höjer intresset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.