Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Hur tänker man då?


På väg från Mariehemskyrkan idag stannade vi till en stund i centrum av Umeå. Där stod en mindre miljödiesel och puttrade utanför en affär. Chauffören var ute och det satt en passagerare fram.

Bilen och minuterna gick. Det kanske var för AC:ns skull motorn var igång, men bilen stod i skuggan, värmen borde ha varit måttlig. Jämfört med mycket annat är det väl kanske ingen större sak, men varför köper man miljöbil om man inte ens slår av den när man går in och handlar? Hur tänker man då?

En annan fundering är den all mer ökande nedskräpningen. Varför ökar den så dramatiskt? Jag minns en ung person som gav mig en hyfsad lektion en gång vad gäller miljön. Några andra gånger har jag sett samma person släppa glass- och godispapper rakt ner på marken. Hur tänker man då?

Från en bil som vi hade ömsom bakom och ömsom framför oss nyligen åkte det ut både ölburkar och en plastpåse under färden.  Är man så övermätt på miljösnacket att man grisar ner så mycket man kan som en ren protest?

Eller hur tänker man?

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.