Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Beror på fotografen

Sitter här med regnvåt rygg efter att ha fått inhibera ett gräsklippningsprojekt. Det kom några hagelkorn med regnet, men som väl var inte de köttbullstora som idag slagit sönder ett och annat i Åseletrakten.

Kom just på att jag glömt att "vittja" kameran jag lånade ut till en ung släkting vid en bemärkelsedag i slutet på juni. Det är stor skillnad på hennes bilder och dem som tagits av en mogen man. Det var också anledningen till att jag ville att hon skulle fota, men det var mer uppenbart än väntat.

Det är skillnad på fotoobjekten, men den stora skillnaden syns när det är hennes jämnåriga som fotats. Det syns så tydligt att man inte bara har en kamera framför sig, utan henne som tar bilderna. En nära kompis som man slappnar av och "lever ut" inför. Fast de nog visste att det var en gubbes kamera.

Fotografering är inte bara en teknisk och estetisk sak. Det är något väldigt personrelaterat också.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.