Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Tvivlar på bloggläsandet

Hade varit roligt att kunna få det omtalade analysverktyget på plats. Det är något lurt med statistiken. När "nya" VK-bloggen kom kunde jag ha 50-100 olika artiklar som lästs under en vanlig dag och ett visst antal öppningar.

Igår och idag har flera hundra olika inlägg lästs, flertalet en, två eller tre gånger och "all-time-hig" är nästan fördubblat. Det är redan nytt rekord idag. Vore intressant att veta vad som egentligen händer och hur det går till, rent tekniskt. Är övertygad om att det inte är aktiva läsningar.

Gissar att det är fler som drabbats av oförklarligt skenade besöksantal.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Christoffer Larsson

    Hej Jan! Förklaringen till det du beskriver ovan beror mest troligt på googlebot och andra indexeringsbotar (msn, yahoo etc.) håller på att lägga till blogg.vk.se i sina register. Eftersom denna sajt är så pass ny blir det många sidor som måste indexeras och därmed kan den interna statistiken vara missvisande så här den första tiden.

    Kolla in Bloggen om Bloggen så har vi tips där på hur du kan lägga in egna statistikverktyg som visar mer korrekt och detaljerad information.

    Jag kommer även inom kort skriva ett blogginlägg om det du beskriver då jag sett fler personer här på bloggportalen undrar över samma sak.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Christoffer Larsson (2009-07-21 21:10)
    Ok, tack för att du tog dig tid att skriva. Trodde eventuellt att det var någon som drev med mig. *s*
    Ska göra ett nytt försök att få statistikverktyget på plats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.