Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Politiker i kyrkan


Det är en del som är svårt att förstå kring Mona Sahlin. Hon skriver i Kyrkans tidning 16/7 att det är "oerhört provocerande" att inte rösta i kyrkovalet.

Lite knepigt sagt då hon enligt uppgift inte är medlem och då heller inte får rösta i kyrkovalet. Nåt jag har missat någonstans?

För övrigt finns idag en väldigt intressant ledare i Expressen, "Lämna Gud ifred, Mona". Den rekommenderas. Kyrkan skulle aldrig någonsin ha politiserats, skulle aldrig har ockuperats av politikerna. Det kunde kanske ha medverkat till att den fortsatt att vara kyrka lite längre.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Ingemar Wincent

    Jag har läst ledaren i Expressen, och instämmer på det stora hela i resonemanget. Varför organiserar staten kyrkans egna val (nu när stat och kyrka sägs vara separerade), och varför räcker det inte med att personer/politiker som är intresserade av sakfrågan representerar sig själva istället för att tvunget representera ett politiskt parti? Skulle vara intressant att få svar på dessa frågor av ledande stats- och kyrkorepresentanter…

  2. Jan Nilsson

    Svar till Ingemar Wincent (2009-07-22 17:13)
    Den här ordningen har rått så länge, den vänds inte på en femöring. Om den alls kan vändas. Det har kanske gått för långt.

  3. Nineve

    Enda sättet som jag ser det är att demokratiskt RÖSTA ut partipolitikerna. Detta genom att rösta på en icke politiskt nomeneringsgrupp som Frimodig Kyrka eller POSK (som driver just denna fråga). De kyrkligt engagerade är dock i minoritet, så ska det till så måste alla bestäma sig för att befria kyrkan från partipolitiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.