Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Äldre skönhet i Stockholms skärgård

Har vistats i glesbygden i Stockholms ytterskärgård några dagar. Det är rätt intressant att vara i ett landskap som i "landsdelarna" påminner om väldigt många andra landskap. Där det mesta är smått och där man kan ha några mil till affären.

Bitvis påminner det även om Västerbottens inland. I Sörmland och Uppland är t.ex. bondgårdarna i regel rätt stora. Här är de gamla gårdarna vanligtvis små.

Härom dagen mötte jag en lite äldre kvinna som bor i sommarstugeland året runt. När stockholmare och andra åkt hem, då har hon det ganska lugnt och skönt. Hon behöver inte se några mänskliga livstecken en vanlig vecka, om hon inte vill.

För ett antal år sedan flyttade hon in från en ö där hon och den framlidne maken levde. Där hindrade vädret ofta resandet och de fick använda hydrokopter vår och höst. Nu tycker hon att hon bor rätt centralt.

På bilden syns en gammal fin segelbåt, gissningsvis från 30-talet. Det är rätt intressant med båtars ålder jämfört med många andra kommuniktionsmedel. I en liten hamn här ute kan flytetygen härstamma från 7-8 decennier utan att det anses märkvärdigt. Så är det inte på en bilparkering. Kommunikationsmedlet mobiltelefonen ska vi inte tala om. De blir gamla på ett kvartal.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.