Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Kultur

En del går i taket om man säger att lastbilar kan vara kultur. Då får man göra det. Lycklig resa!

Det en man, hans familj och några vänner gjorde i Näsmark idag är en sorts kultur. 1044 personer röstade på den bil de tyckte var finast. Detta i en bygd där det normalt inte händer så väldigt mycket och där hela kommunen består av drygt 2500 människor.

Ett gäng grabbar skötte parkeringen på åkern och fick slantarna de tog in. Bilutställarna betalade en hundring var som blev till pokaler. Några företag skänkte lite fler priser. Företagarna som ställde ut och sålde saker betalade en slant som fick bekosta en del underhållning. Mycket jobb kostade det, men det blev något positivt för väldigt många. Skulle man gjort en "finkultursatsning" i Bjurholm som också skulle ha samlat motsvarande halva kommunens befolkning hade det kostat mångdubbelt mycket mer. Ja, det här kostade väl inte en enda skattekrona. Jag vet inte vad en sådan storsatsning skulle kunna ha bestått av förresten.

Till höger här nedan har vi de två tjejerna som sålde korv. Deras hjälpredor sitter till vänster. De lärde sig massor idag. Om inköp, försäljning, förtjänst och service t.ex. De fick en fin slant och kanhända är de morgondagens företagare i den här bygden.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.