Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Ett svenskt Volvo

Jag vet inte vilken blandning av fosterlandskärlek, nationalism, nostalgi och allmännekonomiska och jordnära tankar som ligger bakom, men jag blir väldigt glad över beskedet att Volvo möjligtvis blir svenskt igen.

I vårt lilla exportberoende land brukar annars vänster- och högerföreträdare ibland turas om att vara internationalister på det där aningslösa sättet att man inte verkar bry sig om ifall det finns svenska företag eller ej. Försvinner fordonsindustrin finns det inte en svensk som inte kommer att påverkas av det framöver. Inte en välfärdsgren. Med ett kinesiskt Volvo finns vissa fördelar att hämta för bolaget, men det kan ha med sig en väldig nedsida för Sverige.

Jag hoppas verkligen att "Konsortium Jakob AB", bestående av Volvo PV:s ingejörsfack, , AB Volvo (lastvagnarna) m.fl. lyckas att skrapa ihop både köpeskilling och nödvändig kassa. Sverige är mycket mer beroende av Volvo och den kringindustri som frodas runt omkring det än de flesta av oss fattar.

VK, SvD, Dagens Industri, DN

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

 1. Thomas

  Hallå. Tyvärr så blev dom inte svenska!=/ Jobbar på volvo och kör även en sådan, Tycker volvo ska förbli Svenskt! Just nu är det ett företag i Kina som äger volvo har jag för mig.. Men men man kan ju alltid hoppas på att det blir svenskt en gång i tiden!=)

  MVH Thomas

 2. Jan Nilsson

  Svar till Thomas (2009-10-19 13:17)
  Hej! Tycktes svara på det här tidigare, men det verkar inte ha kommit in.
  Ford har väl inte sålt Volvo än? Hoppas att ett eventuellt kinesiskt ägande blir indirekt och begränsat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.