Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Afghanistan

..

Nu är det inte många dagar kvar till valet som de flesta svenskar inte ägnar många tankar. Valet i Afghanistan är trots det betydelsefullt för stora delar av världen, Sverige och de svenskar som verkar i landet.

Det blir mycket intressant att se vart vinden drar. I vilken mån talibanerna lyckas påverka genom fritt val, utlänningshat eller skrämsel.

Hur det än blir och hur det än slutar måste de svenskar som hjälper, arbetar, strider, fraktar och bygger få känna att de har stöd här hemifrån. Inte minst när de kommer hem. När de gamla "FNL-takterna" nu dammas av så gäller det att de som står för dessa yttringar noga tänker över hur de säger vad de säger. Inte minst med tanke på dem som finns på plats eller kommer hem från Afghanistan.

Och som jag sagt flera gånger. Så länge svenska trupper och hjälparbetare finns där ska de ha den bästa utrustning som finns att tillgå.

Så var lunchen över.

 

DN, DN om talibanernas valstrategi

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.