Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Över böljan den blå

Det blev en stund vid vattnet även den här sommarsöndagen. Medan vi satt på gästbryggan och vilade sinnena kom en aluminiumbåt och la till. Buster är finsktillverkad, men jag förstod att den ganska stora finska flaggan i aktern inte direkt satt där för att hylla tillverkningslandet.

Adam och Sattu hade lämnat hemstaden Vasa vid lunchtid och la till inne i Umeå vid halv fyra. Båten är en Buster L på fem meter och gör säkert en bra bit över 30 knop med motorn som satt på. Dyningen var grov och de kunde kanske hålla kring 15 knop. Adam räknade med att det gått 30-40 liter bensin för överfarten. "-Billigare än RG-line", sa Sattu, "-Och så kommer man till centrum!"

Fem meter, ja. Man får inte ha "vattuskräck" och man måste tåla lite dunsar och att det blir både upp- och nedförsbackar ute på havet.

Efter att ha övernattat i Umeå blir det Holmön och sen hemfärd någon gång till veckan. 3,5 timmar, 250 kronor per person per överfart, dessutom äventyret. Jag hade också valt Bustern framför RG, en fin dag.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.