Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Pappersvändaren goes Lumberjack

Har hjälpt min kusin att fälla träd ikväll, vid mamsens stuga. Lite övergrova och förvuxna. Såna där man behöver spänna linor i för att få dem på rätt ställe mellan kraftledningar, stugor och brunnslock i cement. Träd som lutar lite si som så samtidigt som de är kring 40 cm i diameter och alldeles för långa. Några i alla fall. Björkar, tallar och granar som ger häftigt vinddrag, dån och skälvningar när de slår i backen.

Kontorsmannen goes Lumberjack. Hade det inte varit för att jag blir allergisk och nyser av trädammet (kanske terpentinen?) hade jag känt mig riktigt karlaaktig. Att mamsen på väg mot 82 jobbar lika länge i backarna med att släpa bort grova grenar tar också ner "machomalligheten" en smula.

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Lisbeth, jag slötittar sällan på TV eftersom jag inte har någon. Hade jag en skulle jag säkert bli sittande.
    För övrigt kan du kanske fråga min fru hur hon ser på saken, vid tillfälle. Tänkte räkna upp en del av orsakerna varför du inte ska imponeras, men tänkte sen på fiender och illvilliga som också läser det här och skippade det. *ler*
    Sover gör jag lite för sällan, det är så mycket som är intressant och kräver vakenhet. Ska försöka bättra mig där. På söndagarna vilar jag förresten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.