Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

En stiger i gradera…


Så kan det kanske uttryckas på någon dialekt. Eller man kanske skulle skriva en överskrift som talar om bloggandets faror istället.

Jag blev just uppringd av en mycket trevlig man som bor på en herrgård nere i Jönköping. Han skulle delta i en större plöjningstävling här uppe i Västerbotten (vi fick inte klarhet i riktigt var) och skulle gärna vilja låna en veterantraktor för ändamålet.

Som den fullfjädrade plöjnings- och veterantraktorexpert jag är kunde jag förstås hjälpa till. Åtminstone med att ge honom telefonnumret till en som i alla fall kan skilja en fotogentraktor från en råoljedito och en som själv har ett litet gäng. Om det sedan leder någonstans vet jag inte.

Förstod jag mannen rätt var det genom bildserien om veterantraktorutställningen i Näsland som han hade fått tag i mitt namn. Ibland får de mest oväntade saker långväga genomslag.

Jag kanske måste köpa den där Grållen ändå…

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Gunnel Forsberg

    Klart du ska köpa traktorn! När jag köpte Grållen så undrade alla förståss vad jag skulle med den till. Nu är den bytt till en IH 624 o den får göra rätt för sig med framför allt snöskottning, men även till en del andra nyttigheter.
    Hälsn från Gunnels spökskrivare (R)obban

  2. Jan Nilsson

    Svar till Gunnel Forsberg (2009-08-28 18:34)
    Mannen från Jönköping rådde mig att absolut köpa den. Han ”veteranplöjde” med en likadan. Ojoj, vilket skämt, Nilsson som traktorman.
    IH 624, det är väl rena moderniteterna jämfört med Grållen?

  3. R(obban)

    Så sant, men så är det ju mer som kan krångla också.
    Tänk vilken revolution för jordbruket när Grållen gjorde sitt intåg.

  4. Jan Nilsson

    Svar till R(obban) (2009-08-29 00:12)
    Riktigt. Det som inte finns kan inte gå sönder. Det man inte har behöver heller inte underhållas. *s*
    Tror det är något i designen som lockar i Grållen också, inte bara historiens vingslag. Slimmad, välproportionerlig, både tidlös och tidstypisk industridesign.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.