Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Aftonbladet sätter Sverige på kartan


Aftonbladets genomsläppande av den vimsiga och unkna artikeln om organstöld "på slagfältet" har onekligen satt Sverige på kartan. Om man söker på engelska om "Aftonbladet, Israel, palestinier, organ och stöld" får man rejält med träffar. Sen finns det fler språk.

Overifierade fantasier om vad "judarna" gör i hemliga rum, med kristna barn och med fiender, har valsat runt i många århundraden. Ska man kunna göra nyktra bedömningar av vad Israel gör idag måste man hålla sägnerna borta. Att Israeleiska företrädare går för långt i kraven på repressalier är en annan sak. Italiens utrikesministers krav att EU ska fördöma Aftonbladet är kanske också lite "overkill".

Jag hoppas på en ursäkt från Aftonbladet innan de här turerna är slut. Kanske från den politiska chefredaktören och prästen Helle Klein. Med lön och förmåner som överstiger både statsministerns och vice statsministerns borde hon ha tid att ha koll på vad som släpps igenom.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.