Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Pengar till skolinvesteringar i Vännäs

Frågan om byaskolorna i Vännäs tas upp på vk.se idag. Byarna i Vännäs är betydelsefulla för kommunens tillväxt och fortbestånd. Befolkningen är relativt ung och den utvecklingen kommer mycket troligt att förstärkas. I det läget behöver vi skolorna. I Umeås unga byar lägger man inte ner några skolor idag.

Nu fattas pengar, främst till en del investeringar. Vad gäller den biten borde kommunen i nuvarande läge ha skjutit på investeringen i den uppvärmda gräsplanen. Det har visserligen kommit fram en billigare lösning än den som fanns tidigare. Ändå hade hälften av dessa miljoner räckt långt till de investeringar som behöver göras i byaskolorna.

Vi borde ha skjutit på byggandet gräsplanen, men det var bara moderaterna som ville det. Vad jag förstår tycker en stor den av allmänheten som vi, men man har tydligen låtit sina politiker vara ifred i frågan.

Det går inte bara att säga nej till förändringar, man måste visa på var pengarna ska tas ifrån också.

Etiketter: , , ,

7 kommentarer

 1. Kicki Axengrip

  Apropå skola, jag fick en fråga från bloggar Linnéa angående undervisning om kristendom/religionshistoria i kommunala skolan. Vad är det för skillnad på undervisningen idag jämfört med den vi fick?

 2. Jan Nilsson

  Svar till Kicki Axengrip (2009-09-03 17:24)
  Kicki, du är så ung så på din tid vet jag inte hur det var. 😉
  Vad jag minns av låg- och mellanstadiet var det ungefär som på Mariaskolan idag. En stunds andakt på morgonen som läraren ledde och även kristendom, inte bara religion i allmänhet.
  Sen upplevde jag väl senare under min tid på skolorna att en del lärare menade att ”kristendomen kan ni, vi satsar på de andra religionerna”. Man såg inte mycket till kristendomen.

 3. Kicki Axengrip

  *fniss* jo de förståss… men hon undrade om hur det är i kommunala skolan idag. Jag har ju mest erfarenheter av Wadorf juh… När jag gick i skolan lärde man nog ut kristen tro som att den var ”våran”. D gör man nog inte idag skulle jag tro…

 4. Kalle

  Tänk ändå, att jag hann bli hela 68, innan jag kände att jag till 100 % håller med kommunens moderata parti, nämligen deras syn på den uppvärmda fotbollsplanen! Det är t.o.m. så att jag för en gångs skull önskar att ni var större än vad ni är i kommunen. Jag menar så att ni hade mer att säga till om.

 5. Jan Nilsson

  Svar till Kalle (2009-09-03 19:04)
  Du är en begåvad och allmänbildad person, Kalle. Dessutom med rörligt intellekt. Till det har du lagt en lång och gedigen erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Du vet ju att det i en demokrati bara finns ett sätt att påverka den saken i önskad riktning. 😉

 6. johanSöderling

  Det är bra att finna pengar för om man vill göra något så som Jan skriver. Vad han inte tar med är den största biten nämnligen driften av skolorna. Majoritetens förslag innehåller långsiktighet för byaskolorna. Investeringen är ett problem men det är inte störst. Det är lätt att fokusera på fel fråga. /Johan

 7. Jan N

  Johan, nu har investeringarna förts fram som ett problem rätt ofta eller hur? För den knappa miljon den uppvärmda fotbollsplanen kostar att driva får man också en del verksamhet. Jag är som du vet inte motståndare till fotbollsplanen i sig, men vi tycker att nuläget kräver prioritering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.