Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Låta ligga i tre dar

Jag har läst en del av en kristen hövding som liksom jag hade hett temperament. Det är länge sedan han dog.

Han hade en omfattande korrespondens på den gamla "långsamma" tiden när man verkar ha fått så mycket mer gjort. Ibland tände han till alldeles oerhört. När han skrivit något riktigt vasst, artikel, brev eller insändare, så brukade han låta det ligga i tre dagar. Sedan läste det igen. Ibland sände han iväg det, ibland skrev han om och ibland blev det bara skräpkorgen.

Idag publicerades en artikel på SvD:s ledarsida om vad skribenten menar håller på att hända med debattklimatet i vår publiceringssnabba tid. Artikeln har överskriften "Vi måste hålla hårt på den goda tonen" och är absolut läsvärd. Idag går debatten ofta för fort.

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.