Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Skanska har inte skadat bron

 

Jag lider verkligen med den arbetare hos en av Skanskas underleverantörer som sägs vara vållande. Han ska ha skurit för djupt en bit längs mitten när han skulle skära betongen innan rivningen av ytan på norra/östra körfältet.Tydligen en omvittnat duktig kille som hade sitt livs "dåliga-dagen-på-jobbet".

I ett sådant här projekt har huvudentrerenören förstås också huvudansvaret. Men det är onödigt och missvisande att säga att "Skanska pajjat bron". Det har inte skett genom felprojektering. Det handlar enligt initierade uppgifter om ett handhavandefel vid ett skärjobb.

Klappa om killen lite, ni som har honom i närheten! Han behöver garanterat inte mer skit än han redan fått och inte mer skamkänslor än han kommer att ha när han ser och hör om försening och fördyring. Hoppas att han var riktigt försäkrad.

 

VK om omvägen över Sörfors.

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Kunnig

    Visst, Skanska anlitade en, och det är ju Skanska som är ansvarig och ska se till så sådant här inte inträffar.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Kunnig (2009-10-06 19:00)
    I teorin har du helt rätt. Även juridiskt.
    Sen finns den mänskliga faktorn. Att låta en sådan här trist sak drabba ett helt arbetskollektiv med full magsur kraft, det är ännu tristare.

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Nu förstår jag dig inte, Jan. Visst har väl Skanska genom en av sina anställda skadat bron? Om inte, vem har i så fall gjort det? ”Pajat” bron är väl att ta i – vem det nu är som påstår det.

    Sedan är det förstås en helt annat sak att det inte inte gjorts medvetet. Ett ”handhavandefel” (?) kan mycket fel leda till en skada, som i det här fallet. Och som sagt, det felet gjordes av en stackars människa av kött och blod.

  4. Jan Nilsson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2009-10-06 22:52)
    Ibland blir man så trött på syndabockssökandet. Just uttrycket att ”Skanska pajjat bron” förekom några gånger i ett sammanhang. Jag har under dagen mött vilda rykten om Hur de ska ha burit sig åt. Detta och de fula åthävor som Skanskajobbarna ska möta varje dag fick mig att reagera.
    Det var inte en anställd hos Skanska, vad jag förstår inte en anställd alls. Det har hänt och någon ska ta ansvar. Rimligtvis huvudentreprenören – Skanska. Varför inte låta det det stanna vid det och minimera dyngkastandet? Olyckor sker.
    Killen som är olyckligast över det här lär inte göra om det och är vad jag hörde mycket duktig. Förmodligen dubbelt noggrann efter det här.
    De flesta av oss har gjort svåra misstag i vårt yrkesliv. Det var inte alltid det var så lyckligt att de gick ut över döda ting.
    En försonligare inställning är det jag söker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.