Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Trist, men tillfredställande


Vem gillar att lägga på vinterdäcken? Det är ganska få, gissar jag. Det är något motbjudande över de där piggarna som rasslar, nöter, nöts och ger sämre väghållning och längre bromssträcka på torr asfalt.

Fler och fler kör förstås dubbfritt, men jag har inte gått över till det. När man bor i Norrland och rätt ofta kör barn, andras barn, då vill man att det ska vara optimalt. Att däcken "levererar" även  på blött isföre.

Samtidigt som det känns motigt är det en tillfredställelse när man, som nyss, kommer in och vinterhjulen sitter på. Nu får kung Bore komma, nu får det snöa, bli modd och is.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.