Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Thomas Bodström och andra

Ibland gnälls det väldigt orättvis och kortsynt på dem som företräder oss i samhället på olika vis. Andra gånger måste man faktiskt fundera lite.

I Dagens Industri, www.di.se, kan man idag läsa att riksdagsmannen och f.d. justitieministern Thomas Bodström fakturerat 1,7 miljoner till Domstolsverket de senaste 21 månaderna. Av denna nätta slant är 310 000 för "tidsspillan". GP har fler detaljer. Även SVT.

Någon begåvad och initierad person kan kanske berätta när exakt han inte haft betalt och alltså behöver få det av skattebetalarna, en gång till?

Sen kan man fundera på vad media gjort med exempelvis Maud Olofsson eller Mona Sahlin om något liknande avslöjats om dem? Gissar det hade varit krigsrubriker. Allt som avslöjats kring Thomas verkar bara rinna av. SvD gav honom mycket utrymme igår t.ex.

Thomas gör sig kanske bättre på bild? Det kanske är för att han varit idrottsman, sådana bedöms ofta eljest både vad gäller inkomster och annat. Eller är skillnaden verkligen så stor på hur man bevakar och ser på kvinnor och män?

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2009-10-18 17:54)
    För mig är det inte bara ”blocktennis”. En viss partiföreträdare kan tydligen göra graverande missgrepp och övertramp på rad utan att det verkar röra partiet och utan att journalisterna direkt bryr sig. Då kan man undra hur det är med likhet inför medias vanligtvis stränga ”lag”. Funderar på en liten text i ämnet. Och om politiken överhuvud taget.
    Det är klart att mer än en kommer att ta lättare på diverse krav på ”rättvisa” från socialdemokraterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.