Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Kamelen i Östersjön

Det är i vissa kretsar "big no-no" att tala om detta med gasledningen nu.

Annars passar även en och annan vänsterpartist på och tar ovana ord om säkerhetspolitik i sin mun. De sätts inte fullt ut in i sammanhanget, men man böjer sig väl för den gemensamma rödgröna kampanjledningen och uttalar några ord. Det gäller att stärka den svagaste länken i kedjan.

Vissa tidningar verkar sätta alla händer de har för ögon, öron och munnar. DN mumlar lite om "Gastrubbel" och hör till besvikelserna. Henrik Brors skriver rätt bra, men jag hittar inte dagens artikel om Rysslands ökade makt på dn.se. VK hör inte till besvikelserna. Bl.a. har Mats Olofsson skrivit artikeln "Gasledningen motiv för ökad rysk närvaro".

I dagens ledare i SvD, "En kamel i Östersjön", talas det klarspråk.

 

SvD

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Svar till lf (2009-11-07 09:43)
    Jag anser att Sverige och andra berörda länder fattat ett olyckligt beslut. Nu är det gjort och det är bara för oss och våra efterkommande att leva med konsekvenserna.

    Enligt både ryska oberoende experter och andra kan det bli en relativt kort tid som gas kan levereras via den här ledningen. Europa får inte slacka vad gäller utvecklingen av koldioxidneutrala energikällor. Sverige måste också vara berett att exportera energi. Inte minst för de länders skull som nu hamnar i ett ännu mer bekymmersamt läge än tidigare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.