Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Bodström i bollhavet

Texten nedanför är Aftonbladets ledare idag. Jag kan alltså svårligen angripas för innehållet. Lägg märke till att vad Katerine Kielos säger att Mona Sahlin ska betrakta som "ett officiellt krav från Aftonbladets ledarsida".

"Bodström borde lämnas i bollhavet

Det är naturligtvis bra att det även finns socialdemokra­tiska företrädare som ser ut som de skulle kunna skaffa sig ett jobb utanför partiet. Men detta betyder inte att en enda socialdemo­kratisk företrädare måste skaffa sig alla jobb som finns på en och samma gång. Nu vill bemanningsföretaget Thomas Bodström dessutom expandera till USA.

Thomas Bodström är ordförande i justitieutskottet, riksdagsledamot, ­driver advokatbyrå, skriver deckare, är invald i kyrkofullmäktige samt styrelseledamot för Pysslingens för- och fri­skolor. Nu säger han att han ”vill satsa på familjen” och genast tänker vi alla att – utmärkt, åk hem till Nacka och stek fiskpinnar!

Men det ska Bodström inte göra. ”Prioritera familjen” ska översättas till ”flytta till USA, gästföreläsa på universitet, skriva en fjärde bok och blogga”. Detta vore förstås okej om det inte var så att Bodström tänkte göra det direkt efter valet och deklarerar att Sahlin bör utse honom till minister ändå (om det blir regeringsskifte).

”Det ska gå att kombinera karriär och familj”, säger han, och försöker göra det hela till en jämställdhetsfråga. För självklart kommer kvinnorörelsen att gå skuldra mot skuldra med Thomas Bodström i kampen för hans rätt att sitta i regeringen, befinna sig på andra sidan jorden, skriva en bok, blogga och gästföreläsa samtidigt. Äta alla kakor i världens outtömliga bageri. Mamma, mamma, jag vill ha allt! Nuuuu!

Mona Sahlin ger Thomas Bodström sitt fulla stöd. Hon säger att han ”har en given roll nära mig som partiledare”. Vilket är fullt förståeligt. Att ge ­Thomas Bodström åtminstone en ­ministerpost är enda sättet att even­tuellt hindra honom från att skriva en ny deckare. Mona Sahlin ska ha all ­heder för att hon försöker. Emellertid är det svårt att tro att det räcker. Jag skulle föreslå bollhav. Skaffa ett bollhav till Rosenbad där ni kan lämna av ­Thomas Bodström ett par timmar om dagen. Mona Sahlin kan betrakta ovanstående som ett officiellt krav från ­Aftonbladets ledarsida.

Naturligtvis är det bra att politiker vill utvecklas som människor. Men utveckling är inte synonymt med att ­göra nytt, nytt, nytt, mer, mer mer – världen är ett nöjesfält där man springer mellan attraktionerna.

Utveckling innebär definitionsmässigt också alltid att djupna.

Där har Bodström något att fundera på i bollhavet."

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.