Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Katter bland hermelinerna?

Ikväll har jag varit på ett möte om Vännäs framtida utveckling och om hur vi kan öka befolkningssiffrorna. Det var ett öppet möte för alla, men initierat av (S) i Vännäs.

Vi blev inga stora skaror, men tillräckligt för att i fem grupper presentera tänkbara vägar att öka Vännäs befolkning. Det var kreativt, öppet och produktivt. även om det mesta varit uppe förr.

Undertecknad blev inte utslängd när jag, tillsammans med någon jag gissar är partipolitiskt obunden, lyfte tanken på fler barnomsorgsalternativ. Även vårdnadsbidraget som en tänkbar konkurrensfördel för Vännäs. (Särskilt om alternativet är att bygga nya förskolor – i en tid då skattekraft och statsbidrag minskar med sjunkande befolkning) Inte heller för tankarna på ökat samarbete mellan kommunerna för att möta minskande skatteintäkter och arbetskraftsbas.

Det var mycket som gladde, inte minst diskussionen om företagande och entreprenörskap. Det gjorde också tankarna på exploateringen av vissa älvnära områden för bostäder m.m.

Moderaterna har traditionellt varit sparsamt representerade i Vännäs fullmäktige. Det var intressant att se att vi ikväll var ca dubbelt så stora som där, rent procentuellt. 🙂

KD var också representerat, kanske även fler Allianspartier. Det må nu vara hur det vill. Vännäs växt är en gemensam angelägenhet för invånarna. Där man kan samarbeta och inspirera till kreativt tänkande får man försöka göra det. Då man har mera att bryta arm om när det är dags för det.

Kommunalrådet ledde diskussionen på ett bra sätt. Han samlar allt mer erfarenhet och nästa år räknar många av oss med att han får ännu mer. Vi hoppas att han ska få  lägga till erfarenheten att vara oppositionsråd! *s*

Tack för ikväll!

 

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.