Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Bättre vatten på hitsidan ån

 

Det kändes lite långt att åka till Umeå för att bjuda Agneta på födelsedagsmiddag ikväll. Varför man nu hade tänkt göra det ens från början. Jo, en anledning hade vi. Ett uppdrag som måste utföras i Umeå under kvällen.

Kanske var det dagens artikel om det hemmagjorda julbordet på Hotell Vännäs som gav impulsen att äta i Umeåregionens geografiska centrum ändå. Fyra minuter i sex ringde jag hotellet och hörde om det dukades upp ikväll (eller igår kväll). Jo, de serverade, det var fullt, men de kunde ställa in ett bord till.

Vi brukar undvika julbord, har inte ätit något tidigare i år, men det här var verkligen en höjdare. Ganska sparsmakat och icke överlastat, ändå mer än tillräckligt och väldigt gott. Ska man äta ute kan man med fördel göra det på detta ställe. Det märks att fler upptäcker det, det var inte bara Vännäsbor som hittat dit.

Med stigande ålder ökar fiskaptiten och jag provade nog dryga dussinet olika fiskrätter. Bäst tror jag svartvinbärssillen, ört- och vitlössillen och pepparlaxen var. Det rökta renhjärtat och den Vindelrökta fläskfilén hörde också till toppnumren. Men smaken är som bekant olika. Födelsedagsbarnet fann andra favoriter.

Hur det kändes att åka till Umeå när de flesta andra börjar planera att gå till sängs? Det kändes nog helt ok och ändå mycket bättre när vi kom och skulle duka för lördagens grötfest i kyrkan och fick se att det redan var gjort! Några unga i vår serveringsgrupp hade gjort lite mer än de måste. Glada och tacksamma gjorde vi några små tillägg och tog en liten centrumtur och några bilder istället.

 

 

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.