Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Ett Agenda

Jo, jag vet att det heter En Agenda, men det här gäller ett program. Söndagkvällens närmare bestämt. Det kan du se om du klickar här. Gör gärna det.

Det innehåller bl.a. en intervju med en trött, men samlad och fokuserad Fredrik Reinfeldt. Fråga dig vilka av alternativen du skulle vilja se ta hans plats?

Lyssna gärna också till intervjun med Göran Greider, Maria Rankka och Tommy Möller. Den sistnämnde är professor i statsvetenskap. Han understyrker bl.a. att "Nya Moderaterna" inte är en bluff och är inne på att att Alliansens huvudproblem med sjukförsäkringsdebatten är mediebilden.

Se programmet och gör dina egna bedömningar.

Kolla gärna också detta klipp från SvD med glimtar från statsministerns jultal.

 

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

  1. leif

    Bästa i veckans agenda var när Reinfeldt sa att alliansen motståndare var emot att sätta tryck på sjukskriva och var emot en hjärtlös politik.

    Nu behöver man ju i varje fall inte fundera på vad alliansen vill. Intressant att man anser att man själva driver en hjärtlös politik mot dom sjukskrivna.

  2. Ingegerd

    Jag tänker inte kommentera.
    Jag vill få önska en välsignelserik jul och tack för alla fina och intressanta inslag i din blogg

  3. Jan Nilsson

    Svar till leif (2009-12-22 01:39)
    Bra försök, Leif. Nu tror jag inte din avsiktliga vantolkning av det som sades delas av så många som är hyfsat objektiva och kan ”höra in” sammanhang. Alliansens reform kommer inte ur illvilja och hjärtlöshet. Lika lite som Anna Hedborgs utredning och LO:s idéer 2007 om tidsbegränsning för sjukersättningen. Alla tre är inne på ”omförsäkring” för att undvika undanstoppande och utanförskap.

  4. leif

    Kolla Agenda på svt-play. 10.18 in i klippet från i söndags.

    ”Dom säger att vi inte skall ha några prövningar, dom beskriver det som att dom inte skall ställa upp på någonting som sätter tryck eller som är hjärtlöst.

    Nästan ordagrant från Fredriks intervju. Varför säger han det så att man ska uppfatta det som att alliansen vill sätta tryck och har en hjärtlös politik om så inte är fallet?

  5. Jan Nilsson

    Svar till leif (2009-12-22 11:18)
    Tror att jag vet hur det menades, men ska se programmet en tredje gång när jag kommer hem, för säkerhets skull. Är det som jag minns tror jag att du också egentligen förstår sammanhanget och syftningen. Återkommer…

  6. leif

    Tog lång tid. Du måste hört det olämpliga i hans kommentar du med. Med hjärtlös politik vinner man inga val, inte två gånger i varje fall

  7. Jan Nilsson

    Svar till leif (2009-12-24 23:46)
    Usch, glömde det där! Ska kolla det och återkomma, men det blir inte i natt. Är politiken hjärtlös ska man inte ha makten, det håller jag med om fullt ut. Men här handlar det inte om hjärtlöshet, utan om annat. Återkommer till politiken efter helgerna. God Jul på dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.