Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Ville han egentligen fara?

Just hemkommen från en jultradition. Brukar besöka några vänner för ett senkvällsfika så här dagen före julafton. Så också i år.

Ringde en gammal "affärsbekant" tidigare ikväll. Han bor långt söderut från oss räknat. Några timmar söder om Stockholm när föret är tipptopp och man har en bra bil. Huset, där han bott ensam sedan mamman dog, är väldigt litet och gemytligt. Det ligger lite avsides på sin kulle, med en liten lagård där dussinet får bor.

Han fyller år i morgon, sjuttiofem stycken. Detta år hade han slagit på stort och beställt en resa till Teneriffa där bemärkelsedagen skulle firas.

Natten innan han skulle åka frös vattnet i hans lagård. Det var bara att avbeställa resan och börja rädda lagården och fårens vatten. På grund av någon regel jag inte begriper skulle han bara få tillbaka en mindre summa, trots avbeställningsskydd.

Jag hade verkligen unnat honom fara till värmen en stund. Själv verkade han inte alls ledsen. Det lät som han var minst lika glad som vanligt. Han hade köpt en SAAB timmarna innan det blev klart att Koenigsegg inte skulle fullfölja sitt köp. Den sjönk väl en 25% rakt av, men det verkade inte heller bekomma honom så mycket.

Det kändes som om han var rätt tillfreds och egentligen inte hade något alls emot att fira jul ensam på gården. Med fåren och katten.

 

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.