Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Förstår mig inte på VK

Idag är det två texter ut VK jag velat länka till idag. Men inte gick det inte.

Texterna finns helt enkelt inte på vk.se. En intressant text om sjukförsäkringen hade jag velat visa bloggläsarna, en om Norrbotniabanan ville jag visa regeringen. Men inte det.

Nordebo, se till att tidningen du arbetar på sätter ut dina texter! Börja med en retroaktiv insättning av dagens "Det finns inga skäl till pessimism i Norrland".

Etiketter: , , ,

12 kommentarer

 1. Pär Andersson

  Det börjar pinsamt pinsamt att följa de alliansförsvarare som desperat försöker leta fram varje litet halmstrå som kan försvara den alltmer vinglande alliansregeringen. Och den politiske chefredaktören låter sig i samma anda villigt mästras…

 2. Jan Nilsson

  Svar till Pär Andersson (2009-12-29 20:48)
  Var hittar du mästrandet? Trodde du hade mer glimt i ögat än så. Och i det här fallet var det mer fråga om att lägga på lite press än försvara regeringen…*s*…

 3. Pär Andersson

  Mästrandet? Solklart i meningen ”Nordebo, se till att tidningen du arbetar på sätter ut dina texter!” Vad ska man annars kalla det? Det är ju en uppmaning, och i det här fallet försöker du tala om för honom hur han ska sköta sitt jobb, så…

 4. Jan Nilsson

  Svar till Pär Andersson (2009-12-29 21:24)
  Jag kanske tog ut svängarna lite. De något spetsiga formuleringarna skulle knappast upplevas mästrande av någon som är aningens bekant med mina språkliga och stilistiska språng. Trodde inte heller den som ser sammanhanget och förstår min uppskattning skulle göra det. Jag ”teatergnäller” för att jag vill att texterna ska läsas. VK:s större och viktigare texter brukar ju finnas för oss även på nätet.
  Jag har inte riktigt inordnat mig under det offentliga livets mer strikta språkbruk än. Vem vet, det kanske kommer?
  Har Ola eller någon annan upplevt mig som mästrande vill jag absolut be om ursäkt.

 5. Pär Andersson

  Jag blir nu varse en egenskap jag lätt känner igen hos människor efter att i min ungdom ha spenderat 14 månader i en skogskoja tillsammans med ett antal frikyrkliga ynglingar från hela landet. Du krånglar dig elegant ur en knipa genom att ömsom med överlägset mästrande, underdogperspektiv och smicker – ex.vis när du tillskriver mig ”…med glimten i ögat…” – försöker släta över en motsättning. Med andra ord kallas det att vara en fil-ske’ (filsked).

 6. Jan Nilsson

  Svar till Pär Andersson (2009-12-30 05:48)
  Vilken menar du är knipan?
  Jag har läst en del du skrivit och uppfattat en humoristisk ådra, det är inget smicker, därför blev jag kanske lite förvånad över att du ”läste” min text på det sätt du gjorde.
  Du kan låta den inledande frågan vara. Jag tror vi avslutar debatten om mina egenskaper här. Det spelar nog ingen roll vad jag säger.
  Men du får ha ett gott slut!

 7. Kim

  Håller med Föregående talare till fullo 🙂 konstruktiv kritik är lite svårstavat för en del.. hmm.. konstigt att detta ”syndrom” drabbar politiker.. eller va tror ni?

  Glad Påsk

 8. Jan Nilsson

  Svar till Kim (2009-12-30 21:08)
  Kan inte säga att jag förstår vad du menar med varken konstruktiv kritik eller syndrom i det här fallet. Inte heller vem du menar med föregående talare eftersom det var jag som ”talade” sist.
  Jag känner mig i alla fall lite smickrad av att ana att företrädare för både S, V och SD gör gemensam sak mot mig. *ler*
  Gott slut på dig med!

 9. Kim

  Ja nu var det så att jag höll med Pär Andersson och inte dig. menade att det var han som talade sist. För du hade då inte svarat på hans inlägg..

  Javisst Gott slut och ett bättre 2010! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.