Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Senkvällsträff

För en tag sedan avslutades kvällens resesammanträde här hemma. Efter en del köldrelaterade bilproblem började vi nästan ett par timmar sent.

De jojo-krassligheter jag känt av den senaste tiden avfärdades av den närvarande medresenären som resfeber. Jag tror inte det stämmer, men man aktar sig ju för att säga emot doktorn.

Vi ska besöka tre barnhem med tillhörande skolor, ett som "min" församling betalar för, och ett antal församlingar och översättare i södra indien som Luthersk Litteraturmission har kontakt med.

Doktorn hade hoppats att vi skulle komma till en lepraby där en av de lokala församlingarna arbetar. Det skulle bli en tur och returresa på 40 mil enkel väg och kan knappast tryckas in i den rätt "tighta" planeringen. (Jag är bara rädd att doktorn tänker försöka, i det fallet oroar det mig att det är han som bestämmer. *s*)

Vi kommer att färdas en del i södra Indien. Bitvis kommer vi att ha hjälp av en ung indier som bott här. Han och hans fru var med i Mariehemskyrkan under åren i Umeå då hon forskade på universitetet. På några av platserna har vi varit förut.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2009-12-30 10:56)
    Tack! Du har nog rätt, den här resan är den mest späckade av de liknande resor vi gjort. Det är mycket som kan bli lite spännande. ”Vårt” barnhem ligger t.ex. i i ett fattigt stamområde där den maoistiska gerillan, ”naxaliterna”, numera angriper även skolor. Det har varit lite oroligt där på sistone.
    Men det jag är mest bekymrad för är den obligatoriska ”magoron”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.