Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Kan prata med frun

Det är det inte alla som kan göra!

Skämt å sido har jag petat in Skype i våra telefoner och skaffat konton. Om man kommer till Indien kan man prata gratis när man har tillgång till trådlösa nätverk och så länge mobilbatteriet vill. Man kan också ringa vanliga telefoner rätt billigt via Skype. Det blir inte direkt gratis att använda svenskt simkort och mobilen är tyvärr operatörslåst. Att "tjyvlåsa" upp dem tar bort garantin.

Gäller också att komma ihåg att spärra mobilens sökande efter Internet via mobilnätet. Om den håller sig uppdaterad mot nätet hela tiden får man väl sälja huset när man kommer hem. Hörde om en grabb som surfat på pappas mobil under semestern. Det kostade 250 000.

Ska ta med en gammal telefon som jag hoppas är upplåst så att den kan användas med lokalt kort oss resenärer och värdarna emellan.

Kommer också att ha med en liten dator och förhoppningsvis ha en mobiluppkoppling till den. Annars får man slänga iväg lite text och bild när man kommer till datoriserade hem eller Internetcaféer. Alla som hoppats att slippa se Nilssons nuna några veckor riskerar att bli besvikna.

Fick idag ett mail om oroligheter i området där vi landar och även därifrån vi flyger hem. Att de maoistiska naxaliterna i området där vi har "vårt" barnhem har ökat våldsamheterna visste vi sedan förr. Dem har vi träffat förr och den gången gick det bra.

Det är både ock det där med ökade kontaktmöjligheter. Man kanske var ännu mer välkommen hem förr när man inte hörts av på ett par veckor? *s*

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.