Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Barnfängelset – 5:te och sista

Så "skrevs vi ut", medan pojkarna under trappan tittade på oss.

Gallerdörren som stått öppen en stund låstes igen.

Tre grabbar följde oss med ögonen tills vi gick genom järnporten och försvann.

Jag vet inte varför, vad man alls skulle kunna göra, men hit skulle jag mest av allt vilja återvända. Hit och till handikappskolan. Jag skulle vilja ha tid och få göra något för de här grabbarna. Både få räcka dem det som är permanent och ge något temporärt. Berätta om Jesus och få glädja dem på något annat sätt, här och nu.

Sen skulle jag vilja tala med några indiska politiker om detta med övergivna barn och var de rimligen ska vara.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

 1. Karl-Gustav Sjöström

  Det som känslomässigt har engagerat mig mest av allt du har skrivit om Indien är utan tvekan de olika inläggen om barnfängelset som du besökte.

  Jag förstår din önskan om att ha kunnat packa ner alla dessa barn och ta med dem hem. Den känslan fick även jag bara genom att läsa din beskrivning och titta på dina bilder.

  Tänk så bra vi har det i Sverige! Blått eller rödgrönt styre spelar ingen roll, när vi jämför oss med många andra länder.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-01-21 07:54)
  Ja, det har varit svårt att lämna. Jag förstorade en av bilderna där största antalet pojkar fanns med och ”tittade igenom” deras ansikten i går. Ett barnhem är ingen toppenlösning, men bättre än inlåsning. Man önskar dem alla ett hem och en läkningsprocess, här under solen.
  Så sant vad du säger om vårt land. Man får distans till diverse debatter, och orden som används, när man får se lite mer av ett land som Indien. Ett av de ekonomiska undren och ett land många tror är lite ”mjukare” i inställningen till levande varelser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.