Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Inflytande och inflytande

Den ganska nya sajten politometern.se listar landets politiska bloggar, jag skrev någon rad om den tidigare.

Hittills har de bl.a. fört bok över anslutna bloggars inläggsfrekvens och vanliga ord och etiketter i bloggarna. Såg att vänsterpartister exempelvis är de som oftast bloggar om "De tio budorden". Kanske en ny profilering inför hösten?

När det gäller antalet blogginlägg de senaste tre månaderna så ligger en viss Nilsson i Västerbotten etta hos moderaterna i landet. Som en av mina stadiga kommentatorer befarat, Västerbottensmoderaterna ligger över lag långt fram. Av de 16 moderater som ligger främst i antal inlägg kommer 4 från länet.

I veckan har politometern listat de "mest inflytelserika" bloggarna. Man har baserat det på antalet som länkar till ens sida, totalt drygt 930 000 länkningar. Aningen osäkert kan tyckas. Undertecknad låt tidigare idag på 58:e plats hos moderaterna och på 524:e plats totalt. Hedrande, men jag har min teori hur det går till.

Nu när det är klart hur saken räknas kommer det också att bli många, stora och snabba förändringar i listan. ; )

Men, lite roligt var det att ha en drös riksdagsmän, finansborgarråd och partihöjdare bakom sig. En fin "skalp" fann egot i totala listan. Det kändes småroligt att vara mer länkad än Margot Wallström. *ler*

En sån här dag hoppar vi väl över saker som att hon förmodligen lagt ner skrivandet i sin blogg efter sortin från Bryssel. Samt att politiskt inflytande beror på en hel del annat annat och har måttligt mycket att göra med bloggande.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.