Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Statistiken, den statistiken

Allt som oftast är det lite halvroligt med statistik.

Nyligen läste vi att Åsele var Norrlandsvärst vad gäller inbrott. Jag hann också höra en gissning vad det berodde på, gripen ur luften.

I dagens papperstidning kan man läsa lite bakgrund om den skrämmande statistiken som, om jag minns rätt, även kunnat läsas som notis i större tidningar.

Åsele har haft två inbrott som anmälts och utretts. I det ena fallet handlade det om en tvist där en person ansett sig ha rätt till något som fanns hos en annan. I det andra trodde någon att något som försvunnit hade tillgripits vid ett inbrott, men det var visst inte så. Eftersom kommunen har kring 3000 invånare slog de här två anmälningarna igenom riktigt bra i statistiken.

Kuseliga hemskheter som sker i Åsele. De nollåttor som sett Åseles namn i notiserna skulle knappast tro sina ögon om de hörde talas om sanningen. En kommun med två anmälda inbrott. Som inte var inbrott.

Nog har vi tillräckligt av kriminalitet och elände i norrland, allt anmäls inte heller. Men vi ligger oerhört bra till i konkurrensen.

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2010-01-29 15:56)
    Många hejjiga saker. *s*

    Sen, allvarligt talat, borde man kunna använda den till att förutsäga saker. Som t.ex. hur många unga kvinnor som kommer att fattas efter ett par årtionden när man som i Indien och Kina börjar sortera bort flickfoster.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.