Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Ibland är det bäst från vänster

Ibland säger socialdemokrater saker bättre än Alliansföreträdare. Eller, det som sägs kan under  vissa omständigheter väga lite tyngre.

Här är det en socialdemokrat som uttalar sig om "socialdemokratins högre skatter": Nu vill ju V höja skatterna ytterligare några gånger om, så det är väl inte troligt att det räcker med Sahlins höjningar heller.

Läs det gärna, man blir inte dummare av att ta del av olika meningar.

Etiketter: , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. panarchy

  Statsbidragen förblev frysta 2009, det extra konjukturstödet för 2010 betalades dec 2009 för och snygga bokslutet. För litet konjukturstöd under 2010, beaktat att SKL nu i dec. satte 10-18 miljarder i underskott för kommuner och landsting. Får LO sina 3,5% går det åt helsefyr. Finns det några kommuner som haft utrymme att anställa, 2009 eller i år? Det svarta hålet är kostnader, reella kostnader. När sund hushållning och balanskravet är lagreglerat finns inget utrymme alls för några viljeyttringar. Penningpiskan talar. Gröning pratar i nattmössan, var den en krönika i en tidning? Toaskrift.

 2. Jan Nilsson

  Svar till panarchy (2010-02-02 00:19)
  Aha, där kom en kommentar, ord och inga visor. Det är hennes krönika i gårdagens Expressen. Jag tycker den var mycket intressant. Särskilt när man både här och där ser hur administration och byråkrati tillåts växa på ett icke hållbart vis.

 3. Jan Nilsson

  Svar till panarchy (2010-02-02 00:19)
  Aha, där kom en kommentar, ord och inga visor. Det är hennes krönika i gårdagens Expressen. Jag tycker den var mycket intressant. Särskilt när man både här och där ser hur administration och byråkrati tillåts växa på ett icke hållbart vis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.