Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Om ryssarna varit amerikaner

..

Då hade det varit annat ljud i skällan idag. En och annan politiker, journalist, miljökämpe och vk-bloggare hade med rätta upphävt rösten över det hänsynslösa nidingsdåd som drabbat Östersjön. Visst är det här syndromet märkligt?

Nu är det ganska tyst i rymderna. På Naturskyddsföreningens hemsida står det bl.a. om rovdjurspolitik och regeringens hantering av miljöbalken. Inte ett ord om det som hänt i Östersjön.

Hade Persson, Eliasson och co inte mörkat vad de visste hade vi kunnat kräva långtgående ryska åtgärder. Med insyn av svensk och internationell expertis. Särskilt när de mutade sig fram längs Östersjöns stränder för att få lägga ner gasledningen.

De ansvarigas tigande kan få stora konsekvenser om det visar sig vara för sent att få något gjort åt den dumpade döden.

 

Newsmill DN SvD

 

Etiketter: , , , , , ,

7 kommentarer

 1. olle lukoje

  det finns inga som helst tydliga bevis på att det var ryssarna som dumpade tunnor i östersjön. det hela gör man bara för att försämra situatonen inför Reinfeldts besök till Moskva och smutskasta sossarna inför valet. Punkt slut. Jag tror också att det är dags att utreda tragedin med Estonia-färjan. Det är ytterst intressant vad dumpade svenskarna då? Tilsammns liksomm med färjans passagerare?

 2. Jan Nilsson

  Svar till olle lukoje (2010-02-05 10:22)
  Det kanske var amerikanerna, ålänningarna eller norrmännen? Eller menar du att allt är ”hitte på” och att regeringen Reinfeldt snackat ihop sig med Janne Josefsson och hans programledning för att ”smutskasta sossarna inför valet?” Nog för att Reinfeldt är övertygande, men nu tror jag du tog i.

 3. Ari Nurminen

  Så här säger Lettlands förre försvarsminister(1991-93) Jundzis: ”hade vart väldigt konstigt om någon dumpning skett.Om det hade skett , hade vi högljutt avslöjat det”

  Så det hela verkar va ett påhitt…skälena kan va gasledningen kanske… eller bara allmän ryysfobi, dom kan man ju anklaga utan bevis för vad som helst…som med häxorna förr, utan bevis brändes hundratals
  ”häxor”

 4. Ari N.

  Så här säger Lettlands förre försvarsminister(1991-93) Jundzis: ”hade vart väldigt konstigt om någon dumpning skettutan vår vetskap.Om det hade skett , hade vi högljutt avslöjat det”

  Så, jag tror nån vill sabotera tysk-ryska gasledningen, ett sista försök..dom räknar med att ryssarna kan man ju alltid anklaga för vad som helst UTAN BEVIS…räcker med antagande

 5. Jan Nilsson

  Svar till Ari Nurminen (2010-02-05 18:26)
  Ja, så har Janne Josefsson, Uppdrag granskning och de andra säkert tänkt. Eller?
  Skulle det vara något falskspel, från något håll, lär det med största sannolikhet komma fram. Att den dåvarande ryske kommendören förnekar uppgifterna är inte konstigt. Jundzis är förvånad, men förnekar inte. Frågan är väl också vilken insyn han hade i vad som fanns och vart det tog vägen.

 6. Ari N.

  Om detta som Jundzis säger är sant,så verkar det, då får väl Sverige be ryssarna om ursäkt..
  Detta visar igen att man ska inte börja anklaga någon förrän det finns bevis.
  Finns ärliga ryssar med(min fru tex.) som aldrig skulle kunna ljuga om något, dom är som alla andra människor..så man ska väl inte på förhand säga att ryske kommendören ljuger? Om man tycker så, är man ganska självgod..va det Jesus som sa : ”den som anser sig vara utan fel, kastar första stenen”

  Min farsa va i kriget mot ryssarna i 4 år, han hatade inte ryssar, tvärtom sa han att ryska folket är bra.

 7. Jan Nilsson

  Svar till Ari N. (2010-02-05 20:11)
  Du hittar knappast några angrepp på ryska folket hos mig. Din fru är inte ensam ärlig och älskvärd, jag har mött många såna ryssar. Både här och i Ryssland.
  Däremot krävde sovjetiska systemet mycket fasthet av sina grannar och utvecklingen i dagens Ryssland kunde vara bättre.
  Av en f.d. sovjetisk officer väntar jag mig att få höra den officiella sovjetiska sanningen.
  Utifrån det som kommit fram i programmet är reaktionerna i Sverige lågmälda. Jag tror som sagt inte att det varit så tyst om Uppdrag granskning påvisat ett liknande övergrepp gjort av USA.
  Vi hoppas på full klarhet framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.