Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

P-vakter ska inte tåla våld

Malmö tingsrätt, eller en rådman och några nämndemän, har gjort ett stort misstag och bidragit mycket negativt till samhällets utveckling.

En parkeringsvakt har nekats skadestånd efter att ha råkat ut för ett strypgrepp och kränkningar. Stjärnorna som hade hand om detta fall menade att man måste ha en mental beredskap för sådana saker om man har det jobbet.

Även om man kanske får vara beredd på ett och annat ska samhället inte tolerera att dess tjänstemän angrips på detta sätt. Nej, ett fett skadestånd borde hon (tror det var en hon) ha. Det är inte nog med böterna för taxichauffören som gjorde detta. Brottsoffrens ställning ska stärkas.

Inte försvagas av Malmö tingsrätt.

 

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

 1. Jonas E

  Väljer man ett jobb som P-vakt får man nog räkna med att man kan råka ut för en del, men strypgrepp och andra fysiska tilltag är helt klart att gå över gränsen, så skadestånd vore rätt där.

  Man har ju råkat ut för en del P-vakter genom åren som verkligen gillar den makt dom har, och tycker om att ”lappa”/gnälla för onödiga småsaker, och sådana drar ju garanterat fram ”bråkstaken” i folk, men jag har en känsla av att just den typen av p-vakt är i minoritet.
  Som vanligt är det just minoriteten som ger majoriteten dåligt rykte, för det finns dom som blir irriterade bara av att se en P-vakt.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Jonas E (2010-02-19 00:58)
  Poliser kan också få igång liknande reaktioner bara genom att synas. Jag har mött en P-vakt och en polis som jag menar hade missförstått sina uppgifter. Det stora flertalet gör dock ett fantastiskt fint jobb, ska ha allt stöd och samhällets skydd. Vid våld mot tjänstemän som gör sina uppgifter borde både böter och skadestånd utdömas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.