Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Nattliga dån och skalv. Jag har upplevt ett…

Nattliga dån och skalv. Jag har upplevt ett litet jordskalv en gång, här i Vännäsby. Epicentrum låg utanför Åsele. Ljudet, jordens darrning och sängens skakningar var skrämmande, trots att det knappast blev en tapetspricka i ett enda hus. Vid midnatt, när jag just kommit hem och varvade ner efterhelgens uppgifter och resor, vibrerade och skalv det igen. Topparna kom efter att jag somnat och ett par gånger vaknade jag av dem. Kombinationen av högt enfamiljshus, mycket snö och nästan tre månaders frånvaro av tö gör takrasen till en liten upplevelse. Man vill inte byta med dem som kan förvänta sig riktiga dånande jordbävningar när som helst. Då är en långkall storsnövinter rena nåden.

Etiketter: , ,

12 kommentarer

  1. lf

    Jordens undergång är nära ( i Vännäsby).Huvaligen.
    Ett sidospår.Ser med förskräckelse att religionsfejder orsakat massaker i Nigeria.Du har nedtonat religionens roll i detta.Vi måste bygga framtidens samhälle på andra värderingar där medmänsklighet och solidaritet oavsett religiös syn får gälla.Gud och Jesus och alla andra profeter må vara,men nu lever vi på Jorden.

  2. lf

    Jag har tidigare sagt att mycket av elände kommer från religionsmotsättningar.Du har inte velat ställa upp på detta.Det gäller inte i Vännäsby,men jag far illa av att man hugger ihjäl kvinnor och barn i Nigeria där religionsmotsättningar är grundorsaken.Gör inte du det?Om du inte vill hänga med och konstatera detta vad har du då för grundsyn?

  3. lf

    Jag har tidigare sagt att mycket av elände kommer från religionsmotsättningar.Du har inte velat ställa upp på detta.Det gäller inte i Vännäsby,men jag far illa av att man hugger ihjäl kvinnor och barn i Nigeria där religionsmotsättningar är grundorsaken.Gör inte du det?Om du inte vill hänga med och konstatera detta vad har du då för grundsyn?

  4. Jan Nilsson

    Svar till lf (2010-03-08 21:55)
    Jag jobbar fortfarande på att få ihop detta med att det rasar snö från mitt tak. Det kanske finns någon sorts koppling mellan religionerna, Nigeria, min ”grundsyn” och snön som jag inte är intelligent nog för att inse.

  5. lf

    Jag sa att det var ett sidospår.Försök inte att spela dum.Vad tycker du om detta elände i religionens namn?

  6. Jan Nilsson

    Svar till lf (2010-03-09 18:24)
    Jag förstod faktiskt inte din första kommentar som inte var så sammanhängande och lättförståelig. Jag förstod inte vad som var sidospåret och inte vad jag skulle ha nedtonat då jag inte uttalat mig om saken.
    Det våld som ägt rum mellan grupperna är vidrigt och fördömelsevärt, både detta mot kristna från muslimska grupper och det som tydligen tidigare gått andra vägen. Vad det i grunden handlar mest om kan jag inte uttala mig om, etniska, ekonomiska eller religiösa motsättningar. Helt klart är att det kan ske fruktansvärda saker i religioners namn.

  7. lf

    Jag tackar för ditt uppriktiga svar, även om denna blogg fallit från första sidan.Jag undrar ibland hur ni ledande politiker får tid med bloggen.Ni har ju andra arbetsuppgifter.Men en gammal pensionär skall väl inte grubbla över detta.Dygnet har ju 24 timmar.
    Tack än en gång.

  8. Jan Nilsson

    Svar till lf (2010-03-10 17:36)
    Tack för dina hedersamma ord, men jag är hitintills fritidspolitiker. Vi får väl se hur det går i höst, om Gud vill och vi får leva tänkte jag kanske störa den invanda ordningen i landets styrande församling. Det kan också bli andra saker.

    Tyckte jag inte det vore så roligt att kommunicera och skriva blev det nog inte lika många texter. Blir det mer politik framöver blir det nog färre blogginlägg.

  9. lf

    Grattis i förväg.jag förstår att du har stora planer.Jag har ikväll sett hur man utnyttjar VästAfrikas kust till rovfiske.Allt går ut på att utnyttja felaktiga lagar och förordningar.Och framförallt gynna privata ekonomiska intressen.
    Är du beredd att kämpa för en ändring.

  10. Jan Nilsson

    Svar till lf (2010-03-10 21:59)
    Tack du! Jag gissar att det dröjer en stund innan jag får ditt kryss. 😉 Planer och planer. Jag är inte främmande för att det skulle kunna vara en uppgift och trots bra betyg i svenska lärde jag mig aldrig riktigt ordet ”omöjligt”. Jag behöver ett par tusen västerbottningars kryss. Vill du bli min valledare? *s*
    Vad gäller Västafrika minns jag när jag för 20 år sen hörde att det allra mesta av fisken som fångas där, det var för mycket redan då, används till västvärldens husdjur. Då kände jag vrede. Socialism fungerar inte och kapitalismen behöver vissa politiskt satta gärsgårdar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.