Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

L60F

Ibland under den här snövintern har jag tittat lite längtansfullt på såna här.

"-En sån där skulle man ha", har jag sagt till Agneta. Hon har lett litegrann, sådär som kloka flickor gör åt drömmande, leksugna och helt orealistiska pojkar.

Tänk att ha en arbetsplats som är ganska avgränsad. Där ansvaret är begränsat, även om det är tillräckligt stort för människors liv och hälsa, den dyra maskinen och kommunens stolpar, kantstenar och brunnar. Tänk att behärska ett verktyg, som en Volvo L60F, så att den fungerar som en förlängning av din kropp och hjärna och du utför ett bra jobb. Ett jobb som blir färdigt, även om det förstås kan komma ytterligare en halvmeter snö till nästa dag.

Visst, jag kan räkna upp en massa nackdelar, som det där med nackförslitningen till exempel. Ensamheten mellan fikapauserna är en annan, när det handlar om snöröjning. Stressen sjuder överallt, även i en sån här hytt och även om man lyssnar till ljudböcker och P1.

Naturligtvis blir jag inte traktorförare. Jag tror inte jag duger tll det och jag är för gammal. Men det är gratis att drömma när den vanliga världen ibland ställer en inför omöjligheter.

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Pär Andersson

    Man blir aldrig för gammal för att förverkliga en dröm. Jag är en 48:a och nybliven traktorägare. Men du ska inte vänta tio år till med att förverkliga din pojkdröm. Somliga verkar nämligen tro att mitt sena beslut är senilitetsrelaterat, och ibland får jag för mig att jag själv är en av dem…

  2. Jan Nilsson

    Svar till Pär Andersson (2010-03-19 05:55)
    I fjol blev jag erbjuden en ”Grålle” med timmervagnen och lite annat. En diesel från mitten på 50-talet. Inget professionellt verktyg, mer något att puttra med i Agnäs. Kloka frun ”avrådde”. Men jag tänker på den ibland.

  3. Jan Nilsson

    Svar till Grannen (2010-03-19 06:03)
    Hade varit roligt. *s*
    Men du hör ju till dem som får en sån här att göra konster som konstruktörerna knappt ens drömmer om. Och i en hastighet som får en att tro att filmen spelas i dubbel hastighet. Sån fallenhet har jag inte, även om fordon brukar kunna finna sig i att ha mig till husse. 🙂

  4. Pär Andersson

    Annars borde väl Agnäs öppna landskap vara en perfekt övningsyta för en nybakad Grålle-husse. I början vill man nämligen gärna ha fria ytor runt omkring maskinen, tro mig…

  5. Jan Nilsson

    Svar till Pär Andersson (2010-03-19 10:40)
    Agnäs öppna ytor och böljande landskap är perfekt för en hel massa saker. Kanske även för att bekanta sig med en Grålle. Nu är den traktorn sällsynt nätt och behändig, så jag tror att det skulle ha gått ganska bra. Om frun nu inte ”avrått” mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.