Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Det är synd om dem


Det finns en sorts "traditionella" socialdemokrater som jag känner en del av. Det är lite synd om dem.

Vissa är kanske rätt realistiska och klarsynta, men många tror bergfast att det blir "gammeldags" S-politik om Sohlywettransen skulle ges makten i höst. Glöm, bara glöm.

Ohly har redan ställt ultimatum och det kommer mera, var så säker. S kanske får agera målvakt eller libero, medan vänsteryttern går solo. Väl medveten om att laget inte kan sätta honom på bänken eller peta honom. Man är helt beroende för makten.

Det allt mer självsäkra MP kommer också att märkas av, inte minst för Norrland och inlandet. Det "gröna" stadspartiet har ett stort teoretiskt naturintresse, men tydligen inte så stor förståelse för dem som bor nära naturen.

Hur ska då mina vänner göra? Finns ett sätt att lösa det här. Man får tills vidare rösta på Alliansen. Det finns t.ex. nya Moderater. 🙂

Etiketter: , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. JonasE

  Nya eller gamla (M): sänkt-skatt-löser-allt är ju i alla fall grundidén, även om de nya maskerar det till arbetslinjen.

  Med Alliansens politik så vet man resultatet: Enligt SCB så har de 10% fattigaste fått i snitt 544:- MINDRE i månaden under 2007, medans de 10% rikaste fått i snitt 7.116:- MER i månaden.

  Almega om jobbskatteavdraget:

  ”Eftersom avdraget inte sänker företagens lönekostnader, utan enbart kommer löntagarna till godo, skapas få arbeten”

  ”skapar obalans. Flera av reformerna ökar arbetskraftsutbudet, men efterfrågan kommer inte att öka”

  Arbetslinjen är ett luftslott

 2. Jan Nilsson

  Svar till JonasE (2010-04-15 01:23)
  Blogginlägget handlade om att de som förväntar sig S-politik kan ha några riktigt stora och utdragna överraskningar att vänta om det skulle gå så olyckligt att väljarna gav Ohlyansen makten.
  För övrigt skulle jag vilja syna statistiken och sätta in den i rätt sammanhang. Jag vill samtidigt hävda att återupptäckten av arbetslinjen tyvärr kom alldeles för sent, men bättre sent än aldrig.

 3. JonasE

  Jag måste rätta mig själv, det var Svenskt näringsliv som citaten kom från och inte Almega.
  Men annars så är det jag menar att Alliansens politik är redan uppenbar, men de Röd-Grönas återstår att se.
  Att Allians anhängare redan ”vet” var de Röd-Grönas politik leder, är en fråga om gissnngar/teorier.
  Anders Borgs engna siffror berätta även dom att skillnaden mellan låg och höginkomstagare ökat, även om han påstår motsatsen så säger hans siffror att det är så.
  I Ekots intervjuv av Borg fick han en massa frågor om dessa siffror, och den kom mest ”jag tror” från honom som svar, men lite fakta.

 4. Jan Nilsson

  Svar till JonasE (2010-04-15 11:38)
  Borg är en ovanligt ödmjuk finansminister, de tvärsäkra orden är hyfsat få. Ändå är mitt intryck att det just är fakta han vill hålla sig till.
  Svenskt näringsliv hade förstås gärna sett en lite annan fördelning. Nu ”far näringslivet väl” av pengarna i slutändan, men de tar vägen över löntagarnas plånböcker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.