Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Vitlök och jobbpolitik. Har avnjutit en god…

Vitlök och jobbpolitik. Har avnjutit en god lunch på Mariehems skolbespisning. Det vankades palt. En ny kulinarisk upplevelse bjöds då även stekt vitlök fanns med på salladsbordet. En ny kombination må ja säga. Inte oäven. Annars kan jag rekommendera att man läser Expressens nätupplaga just nu. Detskrivs om S, M och jobbpolitiken. Tre korta artiklar. Missa inte Lotta Grönings.

Etiketter:

7 kommentarer

 1. Jan Nilsson

  Svar till Föräldcer (2010-04-26 17:47)
  Jag åt med eleverna från förskolan till trean och skolan betalade lunchen. Var du rädd att du fick betala den? 🙂

 2. Förälder

  ”Skolan betalde” säger du och varifrån kommer pengarna som skolan förvaltar?

  Är det några andra pengar än skattepengar?

 3. Jan Nilsson

  Svar till Förälder (2010-04-27 10:05)
  Nej, det är skattepengar. Så är det med de pedagogiska luncherna som vanligtvis lärarna äter med barnen och som innebär lite av varje. Trevligt kan det vara, men hos oss vet jag inte om det finns någon av lärarna som vill äta pedagogisk lunch mer än någon dag i veckan. Även om skolmaten är bra. Man behöver få en stund i lugn och ro om man arbetar med barnen hela dagarna.
  Friskolorna här betalar alltid för alla luncher, oavsett om de äts eller inte. Har en tredjedel av eleverna influensa betalar vi alla portioner ändå. Men i grunden handlar det förstås om skattepengar.

 4. Förälder

  Jag tror att du själv valt att arbeta med barn eller?

  Tycker du det är belastande att vara med barnen även under lunchen så har du nog valt fel jobb!

  Jag som säljare äter lunch nästan varje dag med de som jag valt att arbeta med – mina kunder – och inte beklagar jag mig för det som du!

  Tycker du det är belastande att utföra ditt jobb så tycker jag att du skall byta jopbb, det är lätt nu med alliansens politik det är bara att ”bli sjuk” så tvingas du att byta!

 5. Jan Nilsson

  Svar till Förälder (2010-04-27 20:57)
  Jag beklagar mig inte och har trivts bra under mina 16 år i skolan. Nu tror jag att det är många som förstår vad jag talar om vad gäller lärarnas behov av pauser.
  Du kanske skulle praoa en vecka eller två på en skola? Kunde kanske ordnas. Det är nog fler än du som kunde ”fara väl” av att prova. *s*

  Sen kan jag berätta en hemlighet. Det är inte nog med att lärare får en pedagogisk lunch i veckan till ett pris av kanske 28-30 kronor, allt inräknat. Det är så gräsligt att de får lön av skattepengar också. Liksom brandmän, poliser, förskolepersonal, sjukvårdsbiträden och tullare. Många pengar!

 6. Förälder

  Jan Nilsson du skriver i onsdagens blogg att du hoppas att det skall bli ett bättre klimat i debatten inför valet!

  I det tredje stycket i ditt förra svar till mig så svarar du med samma arrogans som dina partibröder Edward Riedl och Anders Ågren.

  Är det moderaternas syn på hur man bemöter andras åsikter -att möta dessa med ”näsan i vädret” och den arrogans som ni moderater utstrålar.

  Det skulle vara i linje med er politik på riksnivå ”Besserwisser” mentaliteten.

  Jag hoppas att du tar upp dina fria luncherna i din deklaration som förmån så dom beskattas?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.