Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Man kan påverka politiker. Vännäsmoderaternas…

Man kan påverka politiker. Vännäsmoderaternas samtalskampanj håller på att ge resultat – på politikerna. Mötena med invånarna har varit oerhört positiva och vi har fått många tankar och idéer som vi tar med oss. Själv håller jag på att svänga i en fråga där jag varit alldeles säker. Jag hade aldrigtrott att jag skulle få så många önskemål om något jag trodde var mer eller mindre onödigt i Vännäs. En annan sak som kanske förvånat lite är att så många tycker som jag. Att det är väldigt, väldigt bra i Vännäs kommun. Många, både "barnfödda" och inflyttade, kan inte ens komma på något som borde förbättras. Många vill bo lugnare och tryggare till än i stan, "inte mitt i smeten", men vill ha nära dit. Lösningen heter Vännäs – Umeåregionens mittpunkt. 🙂

Etiketter: , , , , ,

8 kommentarer

 1. Kris

  Som inflyttad vännäsbo kan jag säga att det finns bara en enda ”sak” som fattas i Vännäs och det är en simhall.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Kris (2010-04-27 11:16)
  Kris, vi noterar ditt önskemål. I går afton var det en ung kvinna som just kommit hem från vattengympan i Bjurholm som var först med det. Men hon var inte sist.

 3. Monica Wahlström

  Sonja, du vet nog att det är en väldigt stor konsensus i många frågor. Sen skulle kanske vissa saker kunna bli ännu bättre. Allt för många år för ett och samma parti i ledning är inte bra. Rent generellt tror jag det är så, oavsett vilket parti som varit i ledning. Har det börjat gå upp mot 20 år (vet ju inte sist det var någon variation i Vännäs?) – är en växling bra för hela ”bygget”.

 4. Jan Nilsson

  Svar till Sonja Eriksson (2010-04-27 15:51)
  Jag måste säga att ni har lyckats särskilt bra med naturen och älvsdragningen, även med närheten till Umeå och med att få människorna så trevliga. Några av inflyttarna har påpekat, att det bästa med Vännäs är atmosfären och närheten mellan människorna.*s*
  Det ska erkännas att vi har ovanligt resonabla socialdemokrater i Vännäs, i de flesta fall. Samarbetet i Vännäs är osedvanligt bra. Tyvärr kostar ideologiska skygglappar pengar ibland. Och som vissa påpekat, det skulle behövas ombyte och förnyelse. Tänk så alerta och ”hungriga” ni skulle bli efter ett par perioder i opposition!

 5. Jan Nilsson

  Svar till Monica Wahlström (2010-04-27 20:34)
  Jag måste erkänna att jag inte trott att behovet varit lika stort som många vi besökt gett uttryck för. Jag har trott att den simhall vi skulle kunna ordna ekonomiskt utrymme för på sikt skulle ratas av Vännäsborna till förmån för större och lyxigare anläggningar i Umeå. Så möter man unga människor som åker till Bjurholm för vattengympa.
  Men visst är det många som nyttjar Umeås faciliteter. Många invånare i Umeå kommun har längre till Umeå än vi och många av oss arbetar i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.