Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Att göra ont

Jag har inte sett det förrän idag, men enligt Socialdemokraternas hemsida sa Mona Sahlin i sitt 1 maj-tal: "Sverige behöver en regering med andra drivkrafter än att göra ont."

SVT har delvis citerat talet men då har de felaktigt omtolkat och förmildrat citatet lite: "Sverige behöver andra drivkrafter än att det ska göra ont, sade S-ledaren."

Hur  kan man acceptera att en ansvarig politiker panikartat eldar de sina genom att anklaga motståndarna för att drivas av viljan att göra ont?

Partistyrelsen borde tala med henne. Journalisterna fråga ut henne ordentligt om vad hon menar och om hon vill ta ansvar för att dra ner debatten till de här nivåerna.

Är det underligt om mindre begåvade anklagar sina motståndare för att drivas av ondska när en partiledare verkar kunna komma undan med det?

Det Sanna Rayman skriver om saken är läsvärt.

 

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Pär Andersson

    Jag känner mig faktiskt träffad när jag läser vad du anser om att anklaga andra människor för ondska: ”Är det underligt om mindre begåvade anklagar sina motståndare för att drivas av ondska…” Du har nämligen i en kommentar frågat om jag verkligen tror att högerns drivkraft är den rena ondskan. Det är då för väl att vi har människor med din begåvning som kan tillrättavisa oss obegåvade och vara tillräckligt überbegåvad för att mästra andra partiers ledare. Jag nöjer mig dock med att ha medlidande med dina ömmande politiska tår:)

  2. Jan Nilsson

    Svar till Pär Andersson (2010-05-12 17:34)
    Tänkte inte alls på dig. Ordvalet var kanske lite olyckligt också, men fundera igenom resonemanget att de som inte är socialister gör sitt samhällsarbete av ondska. Det finns mängder av inlägg och kommentarer som drar åt det hållet. Alster där skribenterna nog verkar ha haft lite otur med tänkandet. Att ledande politiker nedlåter sig till att tangera den nivån är helt obegripligt. Då ska man ha minst en mandatperiod ledigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.